Humor som biter

Postat 2009-10-25 10:01      Skrivet av lasso

Knappnytt tar upp Sverigedemokaternas utspel i Aftonbladet tidigare i veckan och den fullkomliga explosion av moralisk indignation som följde artikeln.

Även om jag själv tycker att Sverigedemokraterna är DUMMA I HUVUDET så förstår jag inte alls de reaktioner som följde på debattinlägget i Aftonbladet. Det känns rätt mycket som hyckleri att andra krafter (som påstår sig försvara demokratin) använder sig av lagstiftning som syftar till att skydda människor för att försöka få en tidning (som ju, i alla fall undantagsvis, publicerar nyheter) fälld för hets mot folkgrupp.

Demokrati är inte när alla tycker samma sak. Demokrati är när det finns olika åsikter och man försvarar sin meningsmotståndares rätt att vara en idiot. Om Sverigedemokraterna vill tycka illa om islam är det demokratiskt. Om jag vill tycka illa om Sverigedemokraterna, islam, kristendomen eller Västtrafik är det demokratiskt. Vill du angripa någon i en demokrati, angrip då argumenten hos din meningsmotståndare, använd inte lagstiftningen som ursäkt för att vägra prata.

Andra som skriver om saken är Enligt Min Humla, Opassande och Stefan Stenudd

Inga kommentarer      Kommentera      Taggar: Humor, Politik


Pingbacks

Det finns inga pingbacks

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Posta kommentar

  Fält märkta med * är obligatoriska
Namn*
Rubrik*
Text*
HTML är inaktiverat men du kan använda Textile för att formatera din text.
  Fälten nedan visas bara om du kryssar i rutan till höger om respektive fält
Förnamn
Efternamn
E-postadress
Hemsida
 
Säkerhetskod*
(ej skiftlägeskänslig)
 
captcha