Kulturnatta - Xenia Kriisin med vänner

Postat 2009-10-16 20:03      Uppdaterat 2009-10-20 21:07      Skrivet av lasso

Förra fredagen var det Kulturnatta här i Göteborg och trots en tuff vecka med huvudvärk och trötthet gav jag mig i alla fall i kast med att åtminstone se en konsert denna kväll. Mikael insisterade på ett besök hos Mitt andra hem på Andra Långgatan där Xenia Kriisin, Pickadoll och Dubango spelade denna kväll.

Jag var för trött för att orka med mer än en spelning, men blev ändå väldigt glatt överraskad över det jag fick se och höra. Xenia Kriisin och hennes mysiga tvåmannaband visade sig vara en fantastisk liten poporkester! Med softa gitarrer, jazziga trummor och Xenia själv på sång, megafon och melodica lyckades bandet få till en skön och gungande stämning i den hyfsat fullsatta lokalen. En jättebra spelning i en perfekt lokal (som dessutom serverade Red Stripe). Mer Xenia åt folket!


Xenia med delar av bandet. Min mobilkamera är rent ut sagt dålig och ljusförhållandena var usla. Bilden ovan har fått sig en rejäl omgång i GIMP.

Uppdatering: Fixat länk

Inga kommentarer      Taggar: Musik


Blogge Bloggelito återuppstår (kind of)

Postat 2009-10-11 11:57      Skrivet av lasso

Till stor lycka för alla oss som tycker det behövs en kritisk, respektlös, skarpt argumenterande hårdslående liberal bloggare som inte tvekar att ge sig in i debatten oavsett ämne så har Blogge Bloggelito återuppstått. Eller inte riktigt. Blogge är borta, men mannen bakom, Niklas Dougherty, har startat en ny blogg som är minst lika spännande som hans gamla. Redan under bloggens första vecka har ämnen som sexköpslagen och dess försvarare , tjatet om vikten av svininfluensavaccination, Nobels fredspris och Piratpartiets förslag om anonymiserad sjukvård avhandlats. Go Niklas!

Inga kommentarer      Taggar: Bloggosfären


EU - tegeltransparensens rike?

Postat 2009-09-30 20:06      Skrivet av lasso

Mycket skall man höra innan öronen trillar av, sägs det. Men frågan är om inte det senaste tilltaget från EU:s ministerråd får hörselorganen att göra ett svanhopp rakt ner i backen. I dagarna har man inlett förlikningsförhandlingarna med Europaparlamentet om det så kallade Telekompaketet. Den största stötestenen är liksom tidigare tillägg 138 som i korthet går ut på att ingen skall kunna stängas av från Internet utan att ha dömts i en riktig rättegång. Ministerrådet vill av oklara skäl inte ha med tillägget medan Europaparlementet har hotat att fälla hela Telekompaketet om tillägget inte antas.

Piratpartiets Christian Engström finns med i förhandlingarna som representant för Europaparlamentets gröna grupp. Idag ger han en första rapport om vad som pågår och slutsatserna man kan dra av ministerrådets agerande är minst sagt hårresande. De har inlett förhandlingarna genom att utrycka en hemligt position. Detta innebär rent konkret att ministerrådet på fullaste allvar inte vill att medborgarna skall få veta vad de tycker! De enda som skall få veta vad de vill är europaparlamentarikerna och dessa är bundna av tystnadsplikt.

Situationen är absurd! Hur kan EU på fullaste allvar kalla sig demokratiskt? Demokrati innebär att medborgarna skall kunna följa vem av de styrande som vill vad och kunna ställa dem till svars för de beslut de tar. Genom att ha hemliga ståndpunkter kan ingen ställas till svars och ingen behöver heller ta intryck av alla “jobbiga” medborgare som kan tänkas vilja lägga sig i.

Det värsta av allt är att Sveriga genom sin ordförandepost i EU faktiskt är mest ansvariga för att hålla förhandlingarna i det fördolda. Den ansvariga ministern, Åsa Torstensson, stampar därmed inte bara på EU:s alla medborgare utan även på en lång tradition av öppenhet inom det offentliga styret. Offentligthetsprincipen må vara unik för Sverige, men Torstensson borde skämmas när hon tillåter ett sådant skändligt beteende från EU-kommissionens sida.

EU är lika transparent som en tegelsten. Det behövs en revolution i svensk och europeisk politik. Blått eller rött spelar ingen roll längre, det är bara piraterna som verkar kunna blicka framåt. Hissa seglen!

HAX skriver också om saken.

Inga kommentarer      Taggar: Politik


Sidan 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21