En himla massa musik, del 1.5

Postat 2009-08-17 14:05      Skrivet av lasso

Wow! Way Out West är slut och sålunda även den mest konserttäta musikvecka jag någonsin varit med om. Under veckan hann jag med att gå på 21 konserter, varav 16 under Way Out West. Öronen behöver åka på semester efter det här…

Det kommer definitivt att ta lite tid att smälta alla upplevelser, fixa till foton och skriva något vettigt om allt spännande, så jag kommer att försöka dela upp det hela i ett antal blogginlägg som kommer att publiceras de närmaste dagarana. Stay tuned!

Inga kommentarer      Taggar: Musik


Kommentarer fungerar igen...

Postat 2009-08-12 23:34      Skrivet av lasso

Upptäckte till min stora förvåning att koden som genererar captcha-bilder för kommentarer hade slutat att fungera. Har ingen aning om varför, men då koden ändå behövde förbättras så skrev jag om den.

Nu ser allt ut att fungera igen, men skulle du ha problem så tveka inte att höra av dig.

Inga kommentarer      Taggar: lassoweb.se


En himla massa musik, del 1

Postat 2009-08-12 19:14      Skrivet av lasso

Nu har den hårdaste konsertveckan det här året börjat! Inte nog med att det är Kulturkalas, i helgen är det dags för Way Out West också. Jag räknar med att gå på ungefär 20 konserter sammantaget och ser verkligen fram emot att få se akter som Beirut, Florence and the Machine, Fever Ray, Amadou & Mariam, Basement Jaxx och Lily Allen.

Igår “mjukstartade” jag lite med att gå och kolla på konserter med Veronica Maggio, Laleh och Junior Boys. Kvällen inleddes med ett besök på ett fullknôkat Kungstorget där Veronica Maggio spelade inför en jättepublik. Tyvärr tyckte jag inte konserten var någon höjdare. Konstigt placerade barriärer gjorde det svårt att hitta en plats där man såg hela scenen, ljudet var lite svajigt emellanåt och även om bandet gjorde sitt bästa så kändes det inte som att liveversionerna av låtar som Måndagsbarn och 17 år svängde särskilt mycket. Veronica har en skön röst och jag älskar verkligen hennes senaste skiva Och vinnaren är… men tyvärr lyckas hon inte få till samma sköna soulvibbar som skivan bjuder på live.

Veronica Maggio
Veronica Maggio fyller Kungstorget

Efter lite förfriskningar på Storans uteserving var det dags att knata upp till Götaplatsen för att lyssna på Laleh. Det var två år sedan jag såg henne sist och hon brukar alltid bjuda på en intressant upplevelse så jag var ganska förväntansfull.

På grund av teknikstrul blev konserten försenad med ungefär en halvtimme. Vid niotiden kom fick man dock ordning på alla sladdar och konserten kunde börja.

Laleh är en artist med stor integritet. Hon gör sin grej oavsett vad andra tycker. Det respekterar jag henne för. Men hon är också en artist nära gränsen för pinsamma pretentioner. Igår befann hon sig tyvärr på fel sida under större delen av konserten. Låtarna lät ofokuserade och flöt in i varandra på underliga sätt. De få gånger Laleh tog kontakt med publiken lät hon flummigare än Di Leva. Laleh är otroligt begåvad och jag tycker verkligen om henne, men hon verkade tyvärr ha tappat allt fokus under gårdagen. (Hm…GP:s recencent tycker uppenbarligen annorlunda. Jag undrar om vi var på samma konsert.)

Laleh
Laleh med band på Götaplatsen

Efter den något omtumlande upplevelsen på Götaplatsen var det dags att rusa tillbaka till Kungstorget för att lyssna på Junior Boys. Även om jag inte lyssnat särskilt mycket på dem innan (kollade in senaste skivan på Spotify i förrgår) så har jag bara hört bra saker om dem.

Även om det inte brukar vara lika roligt att se på ett gäng killar stå bakom sina syntar som det är att se ett band med “riktiga” instrument lira så måste jag ändå säga att Junior Boys vann kvällens förstapris rent musikaliskt. Även om de har ett ganska soft sound för att vara ett “electroband” så var det bra tryck i basgångarna och de fick den kravdröjande publiken på Kungstorget att dansa lite. Livesoundet påminde lite om Depeche Mode och sämre influenser kan man ju ha. En bra avslutning på kvällen!

Junior Boys
Junior Boys – nu med elgitarr!

I morgon blir det ytterligare några konserter och på fredag är det äntligen dags för Way Out West i Slottsskogen. Jag har en känsla av att det kommer fler musikrapporter inom kort… ;)

Inga kommentarer      Taggar: Musik


Sidan 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21