Lucy Wainwright Roche

Postat 2009-03-01 00:00      Skrivet av lasso

Så där ja, där gick utpressningsindustrin miste om 327 kronor. Istället för att köpa något från dem som tycker att det är en bra affärsmodell att utpressa sina kunder så valde jag att köpa två skivor från Lucy Wainwright Roche, en amerikansk sångerska som jag upptäckte för ett tag sen via Paste Magazine.

Du kan lyssna på några av Lucys låtar på hennes MySpacesida och köpa hennes skivor helt utan giriga mellanhänder på adressen http://www.roches.com/lucy/buyonline.html

Inga kommentarer      Taggar: Musik


Till alla idioter i riksdagen och utpressningsindustrin

Postat 2009-02-25 00:00      Skrivet av lasso

Bloggen är inte färdig, men det skiter jag i. För idag fattade riksdagen beslut ifråga om IPRED och det innebär att jag bara måste skriva något.

Till alla riksdagsmän som röstade för IPRED:

Dra åt helvete!

Det är bortom min fattningsförmåga att ni kan med att rösta igenom något sådant. Visserligen hade jag inga höga tankar om er innan heller, men nu är fan måttet rågat! Ni representerar inte längre folket utan lever helt i er egen värld, långt ifrån den verkligenhet som alla vi andra traskar omkring i. Om ni nån gång reste er från de där mjukt vadderade stolarna ni tycks spendera era dagar i och gjorde ett besök bland oss vanliga människor skulle ni kanske inse att den riktiga världen ser lite annorlunda ut än genom mediebranchlobbyisternas matrixglasögon. Ni kanske till och med skulle kunna upptäcka Internet, era jävla teknikanalfabeter! Jag är så trött på er. Avgå och gräv ner er i nån grop nånstans!

Jag har i hela mitt röstberättigade liv befunnit mig på vänsterkanten, men tyvärr tror jag inte långre på att det finns några sittande riksdagspolitiker som bryr sig om vad folket tycker. (Jag vet att det finns några, men de är knappast i majoritet.) Därför finns det bara ett logiskt val för mig i EU-parlamentsvalet senare i år och i riksdagvalet nästa år, nämligen Piratpartiet!


Till alla organisationer som bidrog till att genomföra IPRED:

Dra åt helvete!

Om ni tror att ni kan få era kunder att konsumera mer genom att hota och skrämma dem är ni dumma i huvudet! Jag har under åtskilliga år finansierat er verksamhet genom att konsumera film och musik i massor. Trots detta vill nöjer ni er alltså inte, utan fortsätter med ert tröttsamma mantra: kopiering är stöld_…_kopiering är stöld… Som zombies ur någon gammal B-skräckis försöker ni desperat tvinga konsumenterna att konsumera som de alltid gjort. I er lilla inskränkta värld är allt nytt av ondo, för det kan ju påverka vinsten…Det är artisterna som vinner på IPRED säger ni…Yeah right.

Jag kommer omedelbart att påbörja en personlig bojkott mot de artister, skivbolag och andra organisationer som stöder IPRED. Det innebär minst 500kr mindre varje månad för er i utpressningsindustrin att dela på. Jag hoppas ni är nöjda!

Detta kommer dock inte hindra mig från att njuta av musik. Jag är beredd att ge varje artist som själv marknadsför och säljer sin musik en chans. De artister och skivbolag som offentligt lämnar utpressningsindustrin och välkomnar framtiden istället kommer jag att kolla in extra noga. Ni som väljer att stanna kvar i 1900-talet känner jag bara avsmak för. Ni kommer att vara borta om några år, men det är helt och hållet ert eget fel. Ni som vill överleva får börja simma…

Come gather ‘round people
Wherever you roam
And admit that the waters
Around you have grown
And accept it that soon
You’ll be drenched to the bone.
If your time to you
Is worth savin’
Then you better start swimmin’
Or you’ll sink like a stone
For the times they are a-changin’.

Bob Dylan, The Times They Are A-Changin’

Inga kommentarer      Taggar: IPRED, Politik


Sidan 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21