Knappnytt nedstängt av Google!

Postat 2010-08-29 15:17      Skrivet av lasso

En av mina absoluta favoritsatirsajter, Knappnytt, har fått sin Youtubekanal nedstängd av Google för brott mot användarvillkoren. Enligt Livbåten beror nedstängningen på Knappnytts avsnitt om regeringens nya lagstiftning gällande barnpornografibrott.

Inte nog med att vår nuvarande regering tror att mangafigurer kan utnyttjas sexuellt, de har dessutom fått sällskap i censurklubben av ett av världens mäktigaste företag.

Jag gillar Google ur ett rent tekniskt perspektiv då de skapar fantastisk teknik på många fronter, men samtidigt hatar jag den företagskoloss de förvandlats till på senare år. Det gamla Google hade “Do no evil” som valspråk. Det verkar de ha malt ner i en hushållskvarn nånstans. Numera uppför sig Google som vilken “big, fucking evil”-korporation som helst.

En sak är dock säker. När Knatten återkommer ur sin ofrivilliga medieskugga kommer figurativt blod att flyta!

Inga kommentarer      Taggar: Censur


Piratpartiet: Den som har rent mjöl i påsen har allt att frukta

Postat 2010-08-26 23:04      Uppdaterat 2010-08-26 23:13      Skrivet av lasso

Efter alla tveksamma allianser och knäppa utspel…En riktigt jävla bra valfilm från Piratpartiet!

Uppdatering: Nu vill piraterna spöa de övriga partierna i StarCraft 2 också. Lysande! Kolla in utmaningen och matcherna här.

Inga kommentarer      Taggar: Politik


Kulturkalaset 2010: onsdag

Postat 2010-08-26 20:53      Uppdaterat 2010-08-26 20:59      Skrivet av lasso

Onsdagen under kulturkalaset bjöd inte bara på en trevlig middag på Texas Longhorn, det var konsert med Kapten Röd också.

Även om kaptenen har turnerat en hel del det senaste året så var det ändå väldigt länge sedan som han visade sig här i Göteborg. Enligt honom själv var det tre år sedan han stod på en scen i Göteborg och det märktes att Göteborgspubliken verkligen saknat honom. Storans parkering var så full att många fick vänta utanför, men bland oss som hade turen att få en plats i publikhavet inne på området så var humöret på topp.

Kapten Röd är väldigt bra på att vara en skön scenpersonlighet och kan även konsten att få med sig publiken. Även om det naturligtvis är inrepat till en del så får man känslan av att Kapten Röd kommunicerar med både publiken och resten av bandet. Det var call and response, allsång och händerna i luften under större delen av konserten.

Under konserten bjöds det på såväl material från Kapten Röds fyra år gamla skiva Stjärnorna finns här och det kommandande albumet (release i höst nångång). Kaptenen har i flera år jobbat med att skriva egna riddims och det märks att det nya materialet håller hög klass. Speciellt låten 1000000 nollor känns som ett blivande anthem för reggaesverige.

Som vanligt backades Kapten Röd av grymma sessionsmusiker med Partillo i spetsen. Jag har redan glömt vad bandet kallade sig just denna dag, men det bestod som vanligt av folk från USCB Allstars, Svenska Akademien samt kaptenens egen sidekick Hofmästarn.

Med andra ord var det en helt fantastisk konsert. Jag ser verkligen fram emot av att höra mer av Kapten Röd i höst!


Kallakallacka på Kapten Röd!

Inga kommentarer      Taggar: Musik


Sidan 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21