Lucid Recordnings

Postat 2009-06-29 20:04      Uppdaterat 2009-06-30 21:02      Skrivet av lasso

Dags för ett litet musiktips. Jag har de senaste åren haft det stora nöjet att följa Bruce Bickerton (även känd som Alucidnation) och hans musikaliska äventyr i gränstrakterna mellan house och chillout. Även om han antagligen inte är känd för den stora massan är han en av mina absoluta favoritartister. Hans debutskiva Induction släpptes 2004 på Big Chill.

Bruce har haft uppföljaren Get Lost på gång i åratal, men på grund av ekonomiska svårigheter har Big Chill ännu inte släppt skivan. Nu i sommar ser det dock ut som om den äntligen kommer att hända!

Bruce har å andra sidan inte direkt legat på latsidan under tiden. Förutom sin nätradioshow Eclectronica så har han även själv givit ut sina äldre egenproducerade alster på egna skivbolaget Lucid Recordings. Fram tills nyligen erbjöd han endast dessa skivor i form av MP3-filer, men nu har han bestämt sig för att även börja sälja dem i CD-format.

Hittills har jag köpt fyra av de totalt 13(!) album som Bruce producerat sedan början av 90-talet. Även om jag helt klart föredrar den musik han skapat på senare år kan jag varmt rekommendera även de äldre skivorna. CD-släppen är också väldigt trevliga i övrigt. Bruce arbetar som grafisk designer till vardags och omslagen är snyggt designade och fyllda med fantastiska fotografier.

Om du är ute efter lite soft och avslappnande musik rekommenderar jag ett besök på Bruces hemsida.

Uppdatering: Korrigerat namn på skiva samt lagt till länk.

Inga kommentarer      Taggar: Musik


Pingbacks

Det finns inga pingbacks

Kommentarer

Det finns inga kommentarer