Pingbacks für alle!

Postat 2009-07-17 00:59      Skrivet av lasso

Så där ja, då var ytterligare en stor uppdatering av sajten genomförd. Den här gången har det mesta handlat om att implementera pingbacks för att kunna låta andra webbplatser automatiskt meddela när de länkar till ett blogginlägg på lassoweb.se. Samtidigt har jag implementerat en pingbackklient som låter mig göra samma sak gentemot andra webbplatser när jag länkar till dem i mina inlägg.

De flesta “standardverktyg” för bloggande som WordPress och Movable Type har redan sådana verktyg inbyggda, men då lassoweb.se är ett eget hopkok (skapat med god hjälp av Ramaze och Sequel) så fanns det inte så mycket färdigt att bygga på.

Det är första gången jag över huvud taget bygger en tjänst som utnyttjar XML-RPC och koden ser ut därefter. Man kan lugnt säga att det finns gott om utrymme för förbättringar! Det har dock varit väldigt lärorikt och jag tror att jag kommer att kunna utnyttja mina nyvunna kunskaper för att även implementera andra XML-baserade webbtjänster. Jag funderar på att implementera trackbacks härnäst, men vi får se…Just nu känns det faktiskt som om det vore bra med en liten paus från programmeringen. Det blir många timmar framför datorn varje dag, särskilt då man är fastkedjad vid den på jobbet också. Eller också kanske jag borde ta mig lite mer tid till att verkligen blogga istället…Som det är nu så spenderar jag ju otroligt mycket mer tid på saker som faktiskt inte syns.

Dags att testa lite av den nya funktionaliteten:

Josh använder sin vassa tunga för att peka på hyckleriet med politisk korrekthet som många offentliga personer (särskilt inom idrotten) tvingas dras med.

Oscar Swartz dissekerar Stockholmsprogrammet med sedvanlig skärpa.

…och slutligen bjuder cybernormer.se på en fantastiskt intressant artikel om hur lagar formas, lever och slutligen (kanske) dör.

Inga kommentarer      Taggar: Politik, lassoweb.se


Pingbacks

Det finns inga pingbacks

Kommentarer

Det finns inga kommentarer