Orwell räknade bara fel på 25 år

Postat 2009-08-03 10:51      Skrivet av lasso

Ibland när jag talar med mina vänner om det analkande övervakningssamhället känner jag mig som en foliehatt. Vilka exempel på galenskaper jag än drar fram så finns det alltid invändningar.

Det drabbar bara brottslingar! Det måste vi stå ut med om vi vill vara säkra från terroristerna! Det är piraternas fel. Hade de inte kopierat så mycket så hade aldrig såna här lagar behövts!

För varje dag som går blir det allt tröttsammare att försöka förklara, allt tyngre att försöka få folk att förstå vad som håller på att hända. Trots övertygande bevis från Australien, Frankrike och nu senast England så vill folk helt enkelt inte se att Orwells Oceania håller på att växa fram under våra fötter. Trots att det bara var tjugo år sedan Berlinmuren föll så verkar folk glatt låta våra politiker fösa oss mot samma panoptiska samhällsfängelse.

Det drabbar inte mig! Jag har rent mjöl i påsen, så jag är säker!

Nej, du är inte säker! Är du inte kriminell idag så blir du det (som av ett trollslag) när de styrande klubbar igenom nästa lag i morgon. Och är du inte kriminell är du misstänkt terrorist, samhällsförstörare eller på annat sätt ett hon för din omgivning. Det finns helt enkelt inga gränser längre för hur långt staten skall få gå för att cementera den nuvarande ordningen. Ifrågasätter du makten så är du farlig.

Ett tänkvärt citat från Martin Niemöller:

När nazisterna hämtade kommunisterna, teg jag;
jag var ju ingen kommunist.

När de spärrade in socialdemokraterna, teg jag;
jag var ju ingen socialdemokrat.

När de hämtade de fackliga, lät jag bli att protestera;
jag var ju inte med i facket.

När de hämtade judarna, lät jag bli att protestera;
jag var ju ingen jude.

När de hämtade mig, fanns det ingen kvar som kunde protestera.

Så protestera nu medan det fortfarande finns bitar kvar av det som vi en gång kallade det fria samhället. I morgon är det försent!

Emma, Karl Sigfrid, Mary och projO kommenterar övervakning i hemmen hos engelska familjer.

Teleskärmen är uppenbarligen redan här…

Inga kommentarer      Taggar: Politik, Storebrorssamhället, Övervakning


Pingbacks

Det finns inga pingbacks

Kommentarer

Det finns inga kommentarer