Kungen är död! Länge leve kungen!

Postat 2009-09-11 20:05      Skrivet av lasso

Det finns ingen hejd på de negativa nyheterna den här veckan. Strax efter att jag kommit hem från Borlänge tidigare i veckan upptäckte jag att Blogge Bloggelito packat sina virtuella resväskor och lämnat bloggosfären, kanske för alltid.

Blogges sajt var en guldgruva för den som odlade genuint liberala tankar, särkilt i områden som gränsade till det tabubelagda. Porr, sex och knark tillhörde hans specialområden och han upphörde aldrig att häckla de hycklare som sade sig representera “de goda värdena”.

Även om jag relativt ofta varit motståndare till Blogges åsikter så anser jag att han var en fantastisk samhällsdebattör som vågade ta i även svåra frågor. Han ryggade heller aldrig för att ta fajten och stred för sina åsikter oavsett hur impopulära och vridna de kunde te sig från utsidan. Med knivskarp argumention strimlade han de flesta meningsmotståndares åsikter sönder och samman och det finns nog mer än en bloggare som avstått att inlåta sig i polemik med honom.

I sitt eftermäle skriver Blogge att han lägger ner bloggen därför att han inte längre tycker att den tillför något relevant. Jag har ingen aning om hur han kommit fram till detta. För mig tycktes hans blogg bara bli skarpare och viktigare för nästan varje inlägg. Kanske är det just denna skärpa som fått Blogge att slutligen lägga ner. Även om han nästan verkat övermänsklig ibland så måste det krävas en hel del kraft för att hålla skärpan i både inlägg och i svaren till kommentarerna. (En annan populär teori tycks vara att han träffat en tjej…)

Jag hoppas att Blogge kommer tillbaka så småningom, men om detta var det sista vi vi får se av honom så vill jag bara skicka en sista hälsning:

Fare well, Blogge! Må dina ord aldrig förblekna!

Deepedition, Hanna Wagenius, Loke, Opassande och Stefan Stenudd skriver också om Blogges sorti från bloggosfären.

Inga kommentarer      Taggar: Bloggosfären


Pingbacks

Det finns inga pingbacks

Kommentarer

Det finns inga kommentarer