Nä, bloggen är inte död och begraven...

Postat 2010-01-17 22:42      Uppdaterat 2010-01-18 00:28      Skrivet av lasso

den har bara vilat sig lite. Trots att det är nästan tre månader sedan jag bloggade senast har jag inte direkt varit sysslolös. Som Mikael Wiehe en gång skrev: “…och plötsligt gick livet aå fruktansvärt fort”…

Sedan november har jag hunnit med att flytta, både på hemmaplan och med jobbet. Jag och älsklingen har äntligen flyttat till en trea, vilket i och för sig var väldigt skönt men ändock rätt krävande då vi fick släpa det mesta själva. Dessutom lyckades Telia med konststycket att koppla fel i telestationen, vilket gjorde att vi var utan telefon och bredband i nästan en hel vecka. Den moderna tidens lösningar har uppenbarligen lika stora problem som den gamla…På jobbet slapp jag ju visserligen att bära särskilt mycket, men det är trots allt rätt mycket som måste göras om för att det skall fungera vid den typ av “sammanslagning av enheter” som vi håller på med på just nu. Alla statliga verk måste tydligen organisera om minst vart annat år för att visa att de är effektiva…

Jag jobbade i mellandagarna men han ändå med att skriva lite kod till sajten mellan varven. Bland annat så skrev jag om loggfunktionen till att använda SQLite istället för vanliga textfiler. Analys av trafikdata är mycket lättare nu! :) Jag har också bytt webbserver från Mongrel till Thin, men har ännu inte beslutat mig slutgiltigt för vilken server som ger bäst prestanda.

Den senaste veckan har jag spenderat på Lanzarote, där jag och älsklingen hade en underbar semester. Jag lyckades till och med bli solbränd! Bilder kommer så småningom att dyka upp i fotogalleriet.

Slutligen har jag idag röstat i Piratpartiets primärval, det vill säga röstat på de kandidater jag helst skulle vilja se i riksdagen om Piratpartiet lyckas knipa några riksdagsplatser. Jag tänker inte avslöja alla jag röstade på, men jag kan säga att min personliga lista toppades av Johnny “Enligt Min Humla” Olsson och Anna Troberg. Nu är det bara att hålla tummarna för att PP kommer in i riksdagen så vi får se dem såga sönder betonghäckarna som befolkar plenum nuvarande mandatperiod. Go, Johnny och Anna!

Inga kommentarer      Taggar: Politik, lassoweb.se


Pingbacks

Det finns inga pingbacks

Kommentarer

Det finns inga kommentarer