Kontiki, fredag

Postat 2010-07-04 23:12      Skrivet av lasso

I fredags var det återigen dags att offra nattsömnen och gå på konsert. I normala fall brukar jag vara rätt skeptisk till att gå ut direkt efter en lång och hård arbetsvecka, men när det gäller att få se The Naima Train så tar jag de chanser jag får.

Den här kvällen spelade hon på Kontiki, ett ställe som jag funderat på att besöka flera gånger men som jag av någon anledning aldrig kommit iväg till tidigare. Inredningen är väldigt udda med olika platåer och fullt med bambu inomhus. De har också väldigt gott öl (Red Stripe) och ett brett utbud av lustiga romdrinkar (som jag dock inte vågade mig på just då).

Kontiki är ett väldigt litet ställe, vilket gjorde att man kom väldigt nära scenen. Dessutom hittade jag en alldeles utmärkt plats på en platå alldeles framför scenen, så bilderna jag tog med min kassa mobilkamera blev faktiskt riktigt bra.


The Naima Train trollbinder publiken

Även om spelningen bara var fem låtar kort lyckades Maria (som hon egentligen heter) som vanligt skapa en tät och intensiv stämning med sin mångfacetterade loopstationpop. Själv sitter jag bara och undrar varför hon inte har erövrat världen än. Jag har sagt det förut, men det tål att upprepas. The Naima Train är fantastisk! Att hon inte ens fyllt tjugo än är naturligtvis irrelevant rent musikaliskt, men den klara idé hon verkar ha med sin musik redan i den åldern imponerar i alla fall grymt på mig.

Spelade denna kväll gjorde även Lissi Dancefloor Disaster, ett band som jag inte stiftat bekantskap med tidigare men som spelade någon slags punkig elecro. Såhär i efterhand (på Spotify) faller de mig inte riktigt i smaken, men live var de riktigt underhållande att se med sin vilda dans och sitt galna leksakspiano.


Lissi Dancefloor Disaster jobbar hårt

Även om Lissi Dancefloor Disaster gjorde en alldeles utmärkt spelning så kändes de lite bleka i jämförelse med The Naima Train. Hon kan verkligen konsten att fånga lyssnaren med små medel och jag sugs in i musiken redan innan hon börjar sjunga i låtarna. Det är veckert och suggestivt men samtidigt svårt att beskriva. Tur då att sådana YouTubefantomer som Babymech2 finns. han filmade hela härligheten så även just du kan få uppleva The Naima Trains That’s All For Now, Natural och Strategy. Se! Lyssna! Njut!

Inga kommentarer      Taggar: Musik


Pingbacks

Det finns inga pingbacks

Kommentarer

Det finns inga kommentarer