Kulturkalaset 2010: onsdag

Postat 2010-08-26 20:53      Uppdaterat 2010-08-26 20:59      Skrivet av lasso

Onsdagen under kulturkalaset bjöd inte bara på en trevlig middag på Texas Longhorn, det var konsert med Kapten Röd också.

Även om kaptenen har turnerat en hel del det senaste året så var det ändå väldigt länge sedan som han visade sig här i Göteborg. Enligt honom själv var det tre år sedan han stod på en scen i Göteborg och det märktes att Göteborgspubliken verkligen saknat honom. Storans parkering var så full att många fick vänta utanför, men bland oss som hade turen att få en plats i publikhavet inne på området så var humöret på topp.

Kapten Röd är väldigt bra på att vara en skön scenpersonlighet och kan även konsten att få med sig publiken. Även om det naturligtvis är inrepat till en del så får man känslan av att Kapten Röd kommunicerar med både publiken och resten av bandet. Det var call and response, allsång och händerna i luften under större delen av konserten.

Under konserten bjöds det på såväl material från Kapten Röds fyra år gamla skiva Stjärnorna finns här och det kommandande albumet (release i höst nångång). Kaptenen har i flera år jobbat med att skriva egna riddims och det märks att det nya materialet håller hög klass. Speciellt låten 1000000 nollor känns som ett blivande anthem för reggaesverige.

Som vanligt backades Kapten Röd av grymma sessionsmusiker med Partillo i spetsen. Jag har redan glömt vad bandet kallade sig just denna dag, men det bestod som vanligt av folk från USCB Allstars, Svenska Akademien samt kaptenens egen sidekick Hofmästarn.

Med andra ord var det en helt fantastisk konsert. Jag ser verkligen fram emot av att höra mer av Kapten Röd i höst!


Kallakallacka på Kapten Röd!

Inga kommentarer      Taggar: Musik


Pingbacks

Det finns inga pingbacks

Kommentarer

Det finns inga kommentarer