Konsten att sälja

Postat 2011-11-06 19:59      Uppdaterat 2011-11-06 20:00      Skrivet av lasso

Ibland är reklam så fascinerande att man bara inte kan låta bli att blogga om det. För att ta ett färskt exempel, den här unga damen har synts på reklampelarna över hela stan den gångna veckan.

(Ovanstående bild är lätt GIMPad för att skydda de skyldiga. Originalbilden innehöll produktnamn, pris och företagsnamn.)

Nå, vad är det nu som är så intressant med ovanstående bild? Lättklädda damer är väl vardagsmat i reklamvärlden?

Javisst är det så. Men i de allra flesta fall så går det i alla fall att gissa sig till vilken sorts produkt man försöker sälja. Men i det här fallet tycker i alla fall jag att man helt tappat proportionerna och enbart fokuserar på att sälja något helt annat än själva produkten. Det man försöker sälja har helt sonika förpassats till en passiv roll och blir nån slags rekvisita som man knappast skulle märka om den försvann helt från bilden.

Kan du gissa vad reklamen försöker sälja? Om jag enbart hade haft tillgång till ovanstående hade i alla fall jag haft svårt att gissa. Minimala klänningar? Hårprodukter? Bantningsmedel?

Faktum är att annonsen ifråga gör reklam för…skor! Gissade du det på första försöket så får du gärna tipsa mig om hur du kom fram till det, för jag kan fanimej inte se hur man menar att skorna på något sätt kan stå i centrum här. Måhända är det för att jag är kille och mina blickar drogs till andra delar av bilden automatiskt, men jag är tveksam.

Och nej, jag är inte mot sex i reklam. Sex säljer. Men problemet här är att man i den här annonsen fokuserat på sex så mycket att själva produkten försvunnit helt. Hennes skor har så att säga blivit helt “osynliga”. Och det var väl knappast meningen med reklamen?
Vill företaget göra TV-reklam av det här finns det i alla fall passande musik. Amy Winehouses “Fuck Me Pumps” kunde inte passa bättre!

God natt, underbara värld. Och tack alla reklammakare för inspirationen till den här bloggposten. Utan ert helt vrickade sätt att se på världen hade det funnits bra mycket mindre saker att skratta åt!

Inga kommentarer      Taggar: Samhälle


Pingbacks

Det finns inga pingbacks

Kommentarer

Det finns inga kommentarer