Stora och små musiknyheter

Postat 2012-07-07 14:31      Skrivet av lasso

Just nu är jag fantastiskt glad över att ha köpt biljett till Way Out West: Kraftwerk kommer att spela! Det är inte varje år man får chansen att se ett av de band utan vars inflytande ens skivsamling hade sett definitivt annorlunda ut och att dessutom få möjligheten utan att behöva iväg hundratals mil är underbart.

Apropå legender, dagen innan Way Out West drar igång så kommer ytterligare tre legenderariska akter till Göteborg. Den här gången handlar det om tre giganter inom reggaevärlden. Lee Perry, Max Romeo och The Congos är ute på en gemensam turné och den 8 augusti spelar de på Trägårn här i Göteborg.

Lee Perry är troligen den producent som betytt mest för reggaens utveckling ända sedan 60-talet och Max Romeo och The Congos stod förmodligen för två av de många höjdpunkterna i Perrys karriär. Max Romeos "War Ina Babylon" och the Congos "Heart of the Congos" tillhör mina absoluta favoritskivor. Att få se alla tre akterna på en och samma kväll är fantastiskt, speciellt eftersom jag lyckats missa Lee Perry två gånger tidigare när han spelat i Göteborg.

Helt orelaterat, men med en liten vink till the Congos, missa inte The 2 Bears fantastiska debutalbum "Be Strong"! Superskön, avslappnad och framförallt rolig dansmusik. Bäst är spåren “Church” (särskilt Midlandremixen man får med på den limiterade utgåvan) och “Heart of the Congos”, en låt som handlar just om The Congos album (se föregående stycke). Kanske årets bästa album så här långt?

Slutligen så noterar jag att The Naima Train fått en alldeles ny och fin hemsida. Tidigare har jag kämpat med att hänga med i hennes Twitterflöde för att inte missa några konserter, men på den nya sajten finns ett överskådligt turnéschema. Nästa spelning i Göteborg är på Kafé Marmelad den 19 juli, missa inte det!

Inga kommentarer      Taggar: Musik


Pingbacks

Det finns inga pingbacks

Kommentarer

Det finns inga kommentarer